Моим друзьям

Амма Хэстер
Моим друзьям -далеким ,близким
Моим - живым ,на обелиске .
Скажу по русски ,по английски
Я в память занесу, как в диске .

Частички неба ,звезд ,планет
Любви ,чтоб помнил белый свет .
Тоску по морю ,по свободе
Вы погостите на природе .

Меня зовите вслед с собою 
Порадуюсь с тобой прибою.
Вуаль на душах приоткройте
Всмотритесь,что на горизонте ?

Там  солнце, мир весь замолкает
Один глупец смотри болтает ,
В экстазе слов крылатый гений
Как мячик в мире сновидений .

Кто ум горячий сей остудит ?
Иль ото сна его разбудит ?
Руками разорвет эпохи -
Вселенской полон суматохи .

Колени преклони великий -
Познал ты боль,услышал крики .
Подобен солнцу - одинокий
Горели книги ,мысли ,лики .




-------
To my friends

Amma Haster

To my friends, distant, close
Mine - alive, on the obelisk.
I will say in Russian, in English
I'll memorize it, like in a disk.

Particles of the sky, stars, planets
Love, to remember the white light.
Longing for the sea, for freedom
You will stay in nature.

Call me after you
I will rejoice with you to the sea.
The veil on the showers opens slightly
Look at what's on the horizon?

There the sun, the world is silent
One fool look chatters,
In the ecstasy of words, the winged genius
Like a ball in the world of dreams.

Who will cool your mind hot this year?
Or from sleep will he wake him?
Hands break the era -
The universe is full of turmoil.

Knees great -
You know the pain, heard the screams.
Like the sun - lonely
Books, thoughts, faces were burning.


© Copyright: Amma Haster, 2018
Certificate of publication U.S. Patent No. 118030404684