Одкровення

Анна Щидловская
Замість розуму, я зазвичай набирала вагу.
Я навпомацки йшла і тлумачила все помилково.
Та, відчувши, що  нібито перед собою в боргу,
накопичую радість від кожного щирого слова.

Заощаджень нема, тільки дріб`язок сказаних слів.
Тільки діти й вірші, і останні, напевно, як діти.
Я на хліб заробляю не словом, та слово ; мій хліб.
Після віку Христа спромоглася таке зрозуміти.

В лексиконі моєму нема «оксамиту» й «парчі»:
зрозуміло, сьогодні дається взнаки брак освіти.
На простому рядні хліб духовний ; убогі харчі,
на землі неродючій слабкі нерозвинені віти.

Не бруківка, стежинка вузесенька у спориші -
шлях мій, де і роблю чи не перші осмислені  кроки.
В макрокосмі буття - мікрокосм піщинки-душі,
та піщинки тієї  не можна окинути оком.

Вона більша за мене... Без штучного пафосу слів
я озвучити мрію  її відчуття невимовні.
Щось таке, що дрімало в мені, як насіння в землі,
укріпилось, зросло і, нарешті, виходить назовні.