Неспокою маса...

Зозуля Юрий Павлович
...лишень українська?? Нариси з довоєнних й доМайданних часів та слів

                ДАЙ, БОЖЕ: ПАСХУ ЧЕСТІ Й ГІДНОСТИ...

                Висока Мета нужденна Світлом!
                та дійсність не та, — лиш темінь вквітла!
                вона; й все гори! і бидлом — люди!
                — до свої мети ведуть іуди!
                це ж "князів" таких, — із верху вежі!
                на совість живих — нема їх межи!
                з початку й почнім, — щоб Світло збулось!
                високих — нагнім; аби й забулось!
                моралі з казок — життю вернімо!
                й найвищих пасок в Сей Раз спечімо...

...без сорому в храми
   чи вІйде, хто вірить;
   до тями, із ями, –
   одразу намірить?

...у гідність – з невір’я,
   на волю зі стайні;
   сей мир – перемир’я:
   й обоє запАльні!

...кому самостійність,
   чия незалежність;
   бундючная вольність,
   захланная зверхність?

...обляже те, враже,
   що пінне та гірше;
   вагу таких важить
   на вилах: що віршем!

...якого ще чАсу
   чекати: сам прИйде?
   щось здвИгне, всю масу!!
   й неспокій... а вийде!!!
_________________________________________________________

Досяжні мені попередні відгуки (та наново дякую й зичу їхнім авторам: щасливо будьмо!..)

Рецензия на «НеспОкою Маса... лишень украйiнська??» (Юрий Зозуля)

Боляче. Заблукали в неправдах два народи. А діток що, навпіл, чи втроє-четверо порізати? Бо намішано. Хай Бог правді допомагає.

Леся Полищук   10.03.2014 09:26   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Рецензия на «НеспОкою Маса... лишень украйiнська??» (Юрий Зозуля)

Дай Боже, щоб все було добре!

Татьяна Боровая   24.02.2014 15:33   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Рецензия на «НеспОкою Маса... лишень украйiнська??» (Юрий Зозуля)

Така болюча тема!
Але невже можна було чекати іншого, коли більшість обирала такого керівника!
Дякую за вірш, Юріє! З повагою та щирими побажаннями!

Инна Орлецкая   17.12.2013 18:41   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Рецензия на «НеспОкою Маса... лишень украйiнська??» (Юрий Зозуля)

Так набридли ті революції, Юрію...
А чуби тріщатимуть у тих, хто не винний...
Про дітей би подумали, що лишаємо після себе - розваляли господарство - гірше за бусурманів...
У паганої господині на кухні краще...

Соловей Заочник   10.12.2013 20:11   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Рецензия на «НеспОкою Маса... лишень украйiнська??» (Юрий Зозуля)

Чия незалежність? Слушне питання. Чия і від кого?
бундючная вольність,
захланая зверхність - захланная зверхність - соковито!

Леся Романчук   25.02.2012 18:29   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания