Аермаестдаер ды

Татьяна Плити
Аеваст ма мын мае цаестытаем аербакаес.
Цы дзы уыныс? Аенаекаерон аенкъард?
Мае заердаейы сагъаестае ма мын ахаесс.
Аермаест даеуаен лаевар каенын мае уарзт.

Нае йае зонын, цаемае фембаелттаен демае,
Фаелае аеуыцы бонаей йенырмае раехсчы
Мае заердаейы, мае хъуыдыты, мае саентты
Уаедаей нырмае цаерыс аермаестдаер ды.