Слово

Нила Волкова
А знаєте, яким буває слово?
Не те, казенне і високомовне,
А просто, тепле, людяно-коштовне…
Те слово – щастя нашого основа.

Воно тебе поверне з того світу,
Зігріє серце у лиху годину.
Коли хорошу слухаєш людину,
То хочеться і жити, і творити,

Але буває слово, як сокира -
Скалічить душу, обрубає крила.
Спаплюжить, осміє святе і миле,
Ядуча і образлива сатира.

Не вивчено ще силу слів над нами,
Всі, хто отримав щедрий дар від Бога.
Хіба, щоб ранити? Хіба для цього?
То ж, обережно граймося словами!

2018