Do poetow

Просто Дорота
Величка Николова -Литатру 1

ДО ПОЕТИТЕ

Прекрасни стихове редите
и сякаш чувствате мечтите,
които ме разтърсват като камертон,
изпяващ звучно  "ла" във тон
със настроението ми мажорно.
То, отразено е просторно
в лъча на утрешния ден,
във който все по-устремен
ще следвам своите мечти
за по-красиви бъднини!



DO POETOW

Wierszami wzruszyc potraficie,
Jakbyscie serca czuli bicie-
Marzenia, ktore we mnie drgaja kamertonem,
Dzwiecznego "la" wspolgrajac tonem
Z usposobienia mego dur pogodnym.
Brzmi ono echem wielokrotnym
W promieniu dnia, co jutro wstanie,
Ktoremu idac na spotkanie,
Na cel skieruje wszystkie sily:
By nowe dni piekniejsze byly!