Не допускаю в серце гнiв

Оксана Горобиевская
Не допускаю в серце гнів
Та до образ не опускаюсь,
І хто, і що б там не хотів -
Собою бути намагаюсь!
Як всі, звичайно ж, грішна я,
Можливо й горда понад міру,
Проте нещирим каяттям
Не обману чиюсь довіру!
За що ж засуджують мене?!
Хто за любов, а хто за вроду,
Хто за терпіння кам’яне,
А хто – провладним на догоду -
За сміло сказані слова 
Про рівність всіх перед Законом,
І що  порушені права
Є сьогодення  «камертоном»,
Та ще -  бажання настрахати,
Зламати віру в справедливість,
Уміння тонко так брехати,
Щоб прищепити боязливість…
О, добрі люди… Ви ж до Бога,
Творця  й Судді над всіма нами,
Під час молитви - монологу
Якими молитесь словами
І просите  для себе милість
Без спроби  заповідь здійснити?!
Це дурість ваша, а чи  смілість -
Жадати  й  Господа дурити?!
О, ні! Не вам мене судити!