Старе село

Тамара Базилевская
Село старіє і поволі  вимирає…
Вростають в землю хати  помаленьку.
Чагарник, майже, в вікна зазирає,
В садах посохли яблуні  старенькі.

Закриті школа, пошта і крамниця.
А бур’яни вже  вищі за паркани.
Що бур’яни? Вони – така дрібниця!
Не видно молоді, лише старі  селяни…

Забуті тут дочками і  синами,
Вони  чекають діточок до хати.
Такі самотні днями і  ночами,
Одні однісінькі. Залишені вмирати…