Что я делала в жизни? - Wat heb ik gedaan in leven

Елена Данченко
Wat heb ik gedaan in leven?
Meestal, overleven.
In het verarmde vaderland
ruikt naar station.

Goed, dat niet – naar graven.
Mogelijk te leven, en niet slecht –
als zal ik overleven met een knevel in mijn mond
in dit theater van absurditeit.

***

Что я делала в жизни?
В основном, выживала.
В одичавшей отчизне
пахнет гарью вокзала.
Хорошо, что не склепом.
Можно жить – и не дурно.
Если выживу – с кляпом
в горле – в театре абсурда.