Душманланы зулмусу

Адилгерей Минатуллаев
Бу яшавда татыву бала жанны,
Шолар учун къызгъанмай бирев санны.
Не саялы сиз душманлар яшлагъа,
От салгъансыз ялын етсин санлагъа.

Яратгъаным душманланы зулмусу,
Неге етди авлетлеге агъусу.
Ата-анагъа бу дюньяны ярыгъы,
Баласы дюр жандан сыйлы тарыгъы.

Эй инсанлар неге тарыкъ чыдама,
Уянайыкъ ярыкъ дюнья къайтарма.
Бир болайыкъ орус булан бусурман,
Топуракъны ишлетейик, химияны ашамай.

Татывлукъну сёндюрмейик миллетлер,
Бизге герек дослар энни бирлешме.
Гётерилип барыбызда къара халкъ,
Жугьут къачып биз яшайыкъ парахат.