Обертин заплаканний, дощить

Владимир Олийнык
                Тобі, патріоте,присвячується.

               

                Україна в сльозах,Обертин весь сумує...
                Чому ти ,Михайле,пішов на таке?
                Холоднії  руки матуся цілує,
                За що в неї,  хлопче,таке горе тяжке?

                Задощило в селі,зависла хмаринка,
                За що тебе так,мій синочку?
                В тебе друзів багато,сумує хатинка
                Я любила тебе, свою дитиночку.

                Я  жити хотів,хотів, моя мамо,
                Мені над усе,Україна-це я.
                Але сталося так,що попав,мамо,в яму,
                Ти чуєш,рідненька:,,Та як там сім’я?”

                Не хотів я здаватись,до останнього бився,
                Коридор нам зробили,та зрадили вмить.
                Та повір,моя мамо,в Україну влюбився
                Не пече мене рана,не болить,не болить.

                Бандит  знахабнів,я в засідку попав,
                З мінометів нас всіх поливали...
                Ти чуєш, країно,я боровся-не спав,
                За що,чуєш, брате,українців вбивали?

                Земля тут моя,я тут народився,
                Любив вас усіх,Україною жив.
                Та чомусь,моя мамо,бандит тут з'явився
                За своє я боровся,та москаль  мене вбив.

                Не плачте, рідненькі,живий я,живий,
                Небеса мене нині зустріли.
                Я бачу вас всіх, в мене дух бойовий,
                Пробачте мені,що вам руки тремтіли.

                Пробачте за плач,за чорну хустину,
                Що вмилась сльозою,журбою живеш.
                Та я,моя мамо,любив Батьківщину,
                Гордився я нею,гордився без меж.

                Присвячується Погорєлову Михайлу               
                Анатолієвичу с.м.т.Обертин,Тлумацького
                р-ну Івано-Франківської області.
                24.13.2016р.