ЯР

Пакизат Фатуллаева
Гъезел

Вад магьледа куьк1уьзвайди - "яр" я кьван!
Вад манада туьк1уьзвайди - "яр" я кьван!

Тав ац1урна ак1айнавай гамунал
Вилин ишигъ тухузвайди - яр я кьван!

"Гатфар къвезва!" лугьуз, чуьлда ван туна,
Рангар гьеле чурузвайди - яр я кьван!

Устад гъили акъашнавай зуьрнеда
Рик1 къакъатиз лугьузвайди - яр  кьван!

Шиш дагъларал ишигълаван ватандиз
Къизилдин рагъ рухузвайди - яр я кьван!

Кузва ц1арц1и лезги рушан манидин:
Умуддин гъал ат1узвайди - яр  кьван...