Табу гумореска

Валерий Сентюрин
Олігарх,  немолодий  вже,
Років  сімдесят,
Секретаря  викликавши,
Запросив  сідать,

Оце,  Грицю,  по  безсонню,
Що  надумав  я,
Є  в  світі  премія  Нобеля
Хай  буде  й  моя

То  давай  з  тобою,  друже,
Будем  міркувать,
Кому,  а  головне  за  що
Премію  давать,

І  скажи  мені,  Грицаю,
З  яких  таких  справ
Нобель  всім,  окрім  математиків,
Гроші  завіщав

Чого  саме  отих  людей
Полишив  всіх  прав
Він  що,  з  арифметикой
Бував  не  в  ладах?

Та  ні,  там  була  інша  справа,
Амурні  діла,
Ні  би  жінка  його  у  математика
В  коханках  була

Тоді  пиши  в  положення,
Що,  борони  боже,
Премію  ім’я  мого
Вручати  не  гоже:

Масажистам,  стрептезерам  і  садівникам,
Сантехнікам,  інструкторам,  автослюсарям,
Військовим,  цирюльникам,
Майстрам  бальних  танців,

В незалежності  від  віку,
Фаху  й  громадянства
Отим  клятим  темношкірим
Неграм  африканцям