Живе в помощи Вышеня

Словен Ра
Живе в помощи Вышеня, в Крови Рода Небеснага водворяся,
Рече: Сварг Ие Оце, Хранитель мой Еси и прибежище мое,
Бог мой - и праславляю Его,
Яко Той избавит мя от сети ловчи и от словеси мятежна,
Десницею Своею осенит мя и под Крыле Его надеешися;
Оружием обыдет мя Истина Его;

Не убояшися от страха нощнага, от стрелы летящая во дни,
От сряща и беса полуденнаго;
Ошую моя падёт тысяща и тма одесную моя,
Ко мне же не приближится,
Обачи очима своима смотряше и воздаяния грешникам узряше,
Яко Тя, Оце, праславляю,
Аи Вышень положил Еси прибежище мое;

Не приидет ко мне зло и рана не приблизится телеси моя,
Яко Легу моему заповесть обо мне
Сохранити мя во всех путех моих,
На руках возьмет мя - да никогда преткнеши о камень ногу мою;
На аспида и василиска наступише и попереше льва и змия,
Яко Тя праславляю, и избависи, и покрышеси,
Яко позна Имя Твое;

Воззову к Те - и услышишь мя,
Ото скорби моей изымешь мя,
И праславлю Тя долготой дней своих,
И явлю Те спасение свое

АОУМ