Життя коротке

Вира Украинка
Bіджив листок життя коротке
Й тихенько падає до ніг
А спогади життя солодкі:
Усе зробив, що тут я зміг.

Життя моє з листочком схоже
Не довге на землі воно
Дай сил творити добре, Боже!
І сіяти Твоє зерно.

Так швидко дні земні минають
Листочки спогади несуть,
І ніби нас усіх питають:
Куди твоя прямує путь?

Хай ще раз нагадає осінь
Що буде підсумок життя
Листочок нагадати просить:
Життю не буде вороття.
©Віра Українка