ДОР ДЕ ЯРНЭ

Максимус Михайлов
Пе унде крэяса ярнэ рэтэчеште,
Ла че аркуите ферестре бате?
Ку вифорул де мынэ се веселеште,
Адоарме лакурь курате.
Че фрунць дьезмярдэ,ку че
Таблоурь мэреце ынкынтэ?
Сау ей,рэчиць,к-о слабэ воче,
Махмурь,ка стынка се фрэмынт?
Суфлэ прин уската ярбэ,
Аципеште аштрий,ынвыртинду-й.
Либерэ ка валул,фэрэ нич о трябэ,
Бродязэ фулжь пе фаца нукулуй.
Ку кужет рече,ку симцире крудэ,ку окь
Де гяцэ,ымбракэ алте цэрь.
О юбеск ка пе-о повесте,сэ ну фие де окь.
Еа ымь ынэлбеште але меле кэрэрь.
Ла перваз привеск дрепт ын фацэ,
Еа-й ун рыу дуглиш ши спумос.
Ла фок е дэстэйнуй дорул,пуцин вердяца
Ымь плаче,еа се десфаче ка гындул фрунзос.
Изворэште ын граюл меу натал,
Ымбракэ-л ку чя май фрумоасэ хайнэ.
Еу ку вапорул ам с-ажунг ла мал...
Дисчефрынду-ць орьче зэмислитэ тайнэ...