О стя лучитоаре...

Максимус Михайлов
Кынд сомнул май фаче ун черк прин сат-
Сэ контролезе,дакэ тоате флориле-а адормит,
Еу м-аскунд,ка ын копилэрие,ку мыца суб пат,
Сэ ну мэ вадэ,апой ынчеп а скрие поезий,феричит.

Ле алкэтуеск ну пентру славэ ши бань,
Прин еле ворбеск ку вой.Луме,ауде-мэ ярэ!
Прин еле вэ арэт дуреря-мь адунатэ де ань,
Мэ нэпустеск асупра недрептэций ка о фярэ.

Ну-с жениу,дар ка ел ну пот тэчя,симцинд
Кум лэкомия,клеветиря сысые пе ла пичоаре.
Пентру мине поезия е ка о стя лучитоаре,
Ку дынса дореск сэ реынторк парфумул де лэкримьоаре.