Де вом ста ла умбрэ...

Максимус Михайлов
 Мэ ынтребь,фрате,ла че лумя а ажунс,ынгындурат?
Ка сэ рэспунд,аич нич ну требуе мулт де кибзуит.
Ын пэдуря ынгрозитоаре фэрэ виетэць не-ам ачуат.
Унде креск копачий рэзбоаелор,неынцележерий,лэкомией.
Чел каре ынчепе сэ кауте салваре ыл тае ка пе-ун тей.
Аколо сынт микуць,каре ну с-ау атинс ничкынд де рэсэрит.
Ын лок де рыурь курже сынже,ын лок де пэсэрь збоарэ
Бомбе,доар ын вис се ынтинде язул,ла мал к-о кэприоарэ.
Фрате,ну кэлка пе каля ыннегритэ,хай,с-априндем вряскуриле,
Каре с-ау адунат грэмезь суб пьептурь,сэ сфэрымэм тяскуриле,
Каре цин,ну дау ла копий ын паче ши либертате сэ респире.
Мэ доаре кэ флутурий лэкримязэ,кынд кэлэтореск прин аминтире.
Сэ не ридикэм асупра фярелор,сэ оморым монштрий ынармаць,
Каре демулт ау уйтат де чинсте,ажутор,ау уйтат кэ-с фраць.
Де вом ста ла умбрэ,вом ажунже кэ ши ной вом кэдя-н гроапэ.
Я кэлдаря,дин фынтынэ сэ скоатем пентру тоць лимпеде апэ.