Аколо-й рай...

Максимус Михайлов
Еу вряу ку тине сэ фим мереу,
Пе фрунте сэ не сэруте Думнезеу.
Вряу сэ плутим доуэ лебеде пе апе,
Феричиря сэ не адоармэ пе плеоапе.
Ну штиу де че,дар серь ла рынд гындул
Ну-мь дэ паче сэ респир,симт о невое,
Мэ тем сэ ну кэдем дин а ноастрэ баркэ.
Фий алэтурь етерн,ну-мь да вое
Сэ кад дин вэздух жос,унде-й толоакэ.
Еу сынт гата сэ-й дау мына морций,
Нумай еа сэ ну те-атингэ ку колций.
Сынт гата сэ-ць дэруй о финэ стя,
Кэч префэкут-ай ын повесте вяца мя.
Ай колорат-о,семэнат-ай ын еа флорь.
Еле-ау крескут ка мьеий дупэ варэ.
Ласэ тотул,хулубицэ,пе-ал серий ковор-
Сэ не коборым ын валя галбенэ ка чара.
Аколо-й рай,ынжерий не вор аскунде де луме.
Не вор спэла суфлетеле ку албе спуме
Дэ-мь мына,не-аштяптэ о плэкутэ плимбаре,
Ку аер дулче,ку чер лиништит ка о маре.