Я бы спрятал тебя... Н. Винграновский

Лариса Геращенко
Микола Вінграновський,  український поет
1936-2004 рр.

Я  бы спрятал тебя за конём, за курганом- могилой,
но коню и кургану, где спрятаться им?
Я бы спрятал тебя за Днепровскую спину,
но Днепру самому-то  скрыться за кем?

Я бы спрятал тебя, но за что? за кого - ли?
Или в сердце своём, что так громко стучит?
Я бы спрятал тебя среди неба у Бога…
Только небу и Богу где спрятаться им?

Март, 2018 г.
Оригінал

Я б тебе заховав за коня чи могилу,
Та могилі й коню де сховатись самим?
Я б тебе заховав за Дніпра тиху спину,
Та Дніпрові самому сховатись за ким?

Я б тебе заховав та за що і за кого?
Чи за серце своє, що в гуді цій гуди?
Я б тебе заховав серед неба у Бога,
 Але небові й Богу сховатися де?

1986р.