Сплюндрованi стежки

Михаил Генсёр
Сплюндровані стежки негодами життя
І, перенесені, ятрять сердечні бурі,
І біль подібний в нас, і навіть каяття...
Чого ж ти й досі ще тоненькі брови хмуриш?

Самотність - річ тяжка... і страшно перемін,
Коли назад тебе не прийме рідна хата...
Та посміхнулась Ти і серце, наче дзвін,
На цілий білий світ взялося калатати.