Щиру пiсню заспiваю

Александр Филенко
                "Хай буде мир", - кричить душа,
                Де в радість людям буде світло!
                І хоч в кишенях ні гроша,
                Мені тут жити не набридло.


                ***
Щиру пісню заспіваю про козацьку долю,
Де шанують українці і віру, і волю.
Рідна мова теплим словом як музИка грає,
В барвах промінь лине в душу, серденько вітає.
Хай щастить тобі, матуся, чвари обминають,
Де лелеки на оселях сонце зустрічають...
Розквітай, моя країна, збережи свободу,
Щоб пізнали люди радість вільного народу.