Чорне з бiлим по-мiшали...

Владимир Прохода
Чорне з білим по-мішали,
Кров закапає сама,
Долю самі в себе вкрали,
Хоч була й тоді сумна,

Але ще була Надія,
Наче промінь у пітьмі.
Була в краї своя мрія,
А тепер нема і в сні..

Бо з душі украли Віру
І спаплюжили  святе,
По живому деруть шкіру
За величне і просте...

Грають з долями, словами,
Щоб при-пудрити мету,
Володіючи думками,
Свою славлять правоту.

Нам тлумачачи Тараса,
Хоча змалку знають всі:
У єднанні сила наша,
Життя в мирі, не в війні.


  П.В.М.      22.03.2018г.