Средство от тоски

Олег Маслов 2
Когда
    навалится
           тоска
И мысли
    тяжкие
         замучат,-
Возьми перо,
    взбодрись слегка,
Плеснув винца
      себе в стакан,
Начни писать
           и станет
                лучше.