Квазiiсторичнi лiмерики

Леонид Васильковский
Якось князь Володимир iз Києва
Люд зiгнав до Днiпра i хрестив його.
Хоч змiнив час усе,
Досi хрест свiй несе
Над Днiпром Володимир iз Києва.

                ***
Думу думав Богдан в Переяславi,
Щоб були в Українi всi щасливi.
Скликав раду велику,
Збив усiх з пантелику.
Але ж туркiв нема в Переяславi!

                ***
Повернувся Вован iз Швейцарiї,
Проспiвав на бронi свої арiї,
Увійшовши у раж,
Звiв кривавий шабаш.
Ех, пiдправити б щось у Швейцарiї!

                ***
Паспортини з штанин широченних
Буржуїни жахались страшенно.
Та не їхні країни
Зрiла наша людина,
А щось iнше з штанин широченних.

                ***
Чоловiчий квартет в Будапештi
Пiдписав меморандум нарештi.
Iншi хлопцi в конторi,
Бурi в Чорному морi,
Тiльки тиша чомусь в Будапештi.

                ***
Таки хлопчик iз Рогу Кривого
В перегонах здобув перемогу.
В певних пропагандистiв
Вiдчай: в "хунтi фашистiв"
На чолi хлопчик з Рогу Кривого.

                ***
Викликають HIMARSи з Америки
У  ворожому стані iстерику.
Їх, на жаль, небагато,
Щоб війну вигравати.
Дай ще трохи HIMARSiв, Америка!