Не намагайся...

Ален Мак
Не  намагайся зрозуміти, все не просто,   
Я іноді сама не розумію,
Чому весна тривожить стоголоса,
А осінь спокоєм і впевненістю гріє.

Чому  зима у березні затрималась ,
Морозними ночами сніговії,
Похмуре небо важко і нестримано,
Хурделицею смуток в душу сіє.

Невизначеність  гострою потребою
Стискає скроні, думкою пульсує.
Зима в весняних вікнах мов би крейдою
Пейзажі остогидлі вже малює.

Не намагайся зрозуміти подих ночі, 
Що в ранок вилився  розніженою вродою,
І не плекай собі надій пророчих,
Зворушливо приборканий природою.