Червоне небо

Вера Свистун
Червоне небо в білосніжну ніч -
червоне, ягідно червоне.
Ми бігли один одному навстріч -
під передзвони.
Під передзвони у зорепаді...
Чи є кордони
у кривді- правді?
Чи є кордони
у правді-кривді,
в моїй уяві,
в твоїм сновидді?

Під передзвони
- руки до рук,
і Місяць сонний,
і серця стук.
Червоне небо -
пересторога?
Скажи що-небудь,
життя недовге.

Зірки, що визволяючись з плеяд,
- Нелюблені в обіймах долі? -,
чинили загадковий дивогляд
з чужої волі.
А передзвони
у зорепаді -
немов кордони
у кривді-правді.
Де ті кордони
у правді-кривді,
в моїй уяві,
в твоїм сновидді?

Під передзвони
- руки до рук,
і Місяць сонний,
і серця стук.
Червоне небо -
пересторога?
Скажи що-небудь,
життя недовге.

Червоне небо - вогонь вирує.
Скажи що-небудь - я ще почую!