Вживаний Ковель

Сергий Труш
Вживаний Ковель.

1 квітня. КИЇВ. Головний вокзал. До каси за номером N підходить вже літній чоловік, але спортивної статури. На голові шапочка та окуляри для швидкісного спуску на лижах чи сноуборді. Власне лівою рукою він притримує вже не нові та все ж професійні лижі для слалому.
- Мені, будь-ласка,  один квиток до вживаного Ковеля,  - промовив чоловік з лижами.
- Можливо,  ви хотіли сказати: "до Ковеля".
- Ти що, дівчинко, географію прогулювала?  Де ж я у Ковелі гори знайду?, - мені до вживаного...
- З географії у мене було на відмінно: немає такого міста Вживаний Ковель!
- Так і мені квиток до міста не потрібний, - далі торочив чоловік. - Мені до гірськолижного курорту потрібно,  - затямила!
- То в якій державі є такий курорт: "ВЖИВАНИЙ КОВЕЛЬ"?
- У нашій, моє серденько.
- А точніше?
- Записуй координати: 48°21;21; пн. ш. 24°24;33; сх. д.
- А якщо нормальними словами?
- Розташований неподалік від села Поляниця, Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель, на висоті 920 метрів над рівнем моря.
- То так би і сказали,  що до Буковелю хочете.
- Так-так, саме до нього і потрібно. Тільки життя складне настало,  що для мого гаманця вистачає лише все,  що було в ужитку, себто БУ...  - от і спорядження моє не нове, - вживане...  і назву курорту запам'ятав за тими першими літерами,  а у Ковелі мій батько народився.
- То вам краще фірмовим потягом "Гуцу'льщина» — Укрзалізниці (нічний пасажирський) № 357/358 сполученням Київ — Тернопіль — Рахів,  до станції Татарів.
...
- Приємної вам поїздки та відпочинку!  У Буковелі сезон до третьої декади квітня триває.
- Дякую!

Далі до квиткових кас підходили люди,  котрим не до відпочинку.

Зі столиці, перед Великоднем,  виїжджають заробітчани.

Поет ХХ сторіччя.  1 квітня 2018 року, Варшава