Оманлива першоквiтнева посмiшка

Виталий Кирпатовский
(звісно, із митикуванням)

Тягну життя та трясці не трушу,
Буває і, калиткою як трісну,
Коли ж печінку тисне, ні шу-шу,
Тримаю у кліщах себе, не писну.

Як видавець в  кишеню тягне руки,
Хоч копійчину там знайде, то ой-ле-ли! –
Не гроші це, а, мабуть, люті муки,
Що гнізда  злиднів у не статках  заплели.

Вірші складати чи пісні писати
То, діставати носа, гратись  для душі!?…
А  де ж для тіла щось їстівного узяти,
Щоби не скніло, попоївши із травички куліші?...

То ж перейти на сонячну поживу?...
На вільнім полі вже немало диваків,
Що ловлять промінь Місяця в наживу,
А потім сіють на городі
        та здобувають жирних хробаків!...