Корiння зла

Олександр Мачула
Лунає голос Неба все гучніше,
старається невидимий дзвонар.
У тріщини майбутнього, у ніші,
заглянути силкується кобзар.

Та марно все, нічого не виходить,
все накриває сірості туман.
Десятки літ імлою люди бродять…
Чи ж очі застилає всім обман?

Повисли безпорадно в старця руки,
свята бандура стільки літ мовчить.
З останніх сил долає лірник муки,
лише душа безмовно ще кричить.

Всі крики тонуть в непорозумінні,
у хаосі спокус, дрібних бажань...
Невже не вирвем зла того коріння,
в життя не втілим світлих сподівань?!.

02.04.2018