Власiiське засилля

Олександр Мачула
Власіїське засилля

Розвелося в Україні
              власіїв – несила!..
Обліпили бідну Неньку,
              тягнуть до могили.
Ключових постів дістались,
              об’єднались в братства,
тягнуть із народу жили,
              множачи багатства.

Той закони просуває,
              корпусом керує,
цей з трудом їх текст читає,
              та народ мордує.
Інший вже на їх основі
              обдира мов липку,
бо в народному хуралі
              грає першу скрипку.

Головний над ними Власій
              вміє говорити –
тож не перший рік вдається
              люд простий дурити.
Треба, браття, полишати
              нам своє безсилля,
щоби власіїв здолати
              це страшне засилля!

02.04.2018
http: