Яка у дiтей буде доля?

Дорошенко Константин Петрович
Яка у дітей буде доля?
Зливою, вітром з поля.
Люто пекучим сонцем,
Гаєм за світлим віконцем.

Яка буде в них Україна?
Їм Батьківщина або руїна.
Кинуть жебракувати,
Стануть її будувати.

Все це до влади питаня,
Та щірого серця бажаня.
Жити в державі вільній,
Заможній і духом сильній.