Маци

Анастасия Шведко
Маці засынае,
Закрывае вочы.
Сон яе люляе
Ў цемры позняй ночы.

Адпачне- ды зноўку
Раніцай за працу.
Робіць надта лоўка.
Як не захапляцца?

На стале прысмакі
І чысцютка ў хаце.
Пагодзіцца ўсякі:
Ўсё умее маці.

Выхавае дзетак
За жывёлай гляне,
Насаджае кветак
Ў садзе на паляне.

Я да падгалоўя
Мамачкі схілюся
За яе здароўе
Богу памалюся.