Гьикьван чанар пуч жеда и аялрин

Назиль Махмуд 76
Гьикьван чанар пуч жеда и аялрин,
Хурудавай рик1 чк1изава шим хьана.
Авахьна нагъв куьтягь хьанва вилерин,
Дамардавай ивидикай сим хьана.

Ай я Аллагь! Вуна залай гъил къачу!
Гъавурда зун акьазвач и к1валахрин.
А душманрин, израилрин руьгь къачу,
Галудна тур гьар са дувул къармахрин.

Яраб вуна и дуьньяда инсанар,
Инсан вилин ял кумазмай тадат1а!?
Куьз ухшар я, къала лагь кван, "гьайванар"?
А ивидик хайирлу шеъ кумат1а?

Эхирмижи и кьве йисуз акур кьван,
Телеф авур аялар заз, акур туш.
Бес жедат1а , кьилихъ хъеар сурун къван?
Амукьдат1а, а инсанриз дунья нуш!?