Emily Dickinson, 771, None can experience stint

Илья Липес
      Emily Dickinson

           771

None can experience stint
Who Bounty—have not known—
The fact of Famine—could not be
Except for Fact of Corn—

Want—is a meagre Art
Acquired by Reverse—
The Poverty that was not Wealth—
Cannot be Indigence.

      Эмили Дикинсон               

           771

Кто раньше роскоши не знал –
Нужду не ощутит.
Не может голод осознать
Кто сроду не был сыт.

Нужда – скупое мастерство.
Его постичь дано
Тем, кто в достатке прежде жил.
Другим – не суждено. 
.