Квiтень, Пасха, - Божа Ласка...

Зозуля Юрий Павлович
ХРИСТОС ВОСКРЕС! та не робитиму перехожому незручність, то сам і відповім, — ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!!
   ~ ~ ~
...ріс, голос, вгору:
   з найвищу гору;
   з чарівнослів'я...
 
   поверх повір'я!

...та не байдужчав:
   а там все дужчав;
   у хлібосілля...
 
   й звав на весілля!

...йшла ж, не убога,
   Душа до Бога;
   й шлях був за щастя...
 
   най щастя й вдасться!

   ~ ~ ~
...Братове, Сестри, Ненечко, — добудемося Свят і Перемоги з Миром; і далі же успішні Будемо!!!
   ~ ~ ~

   Бог Всевишній, Бог Присвітній...
   й стрінемось у квітнім квітні!
   і не схожість в нас, — Подоба!
   і не диспут, — зразу й згода!
   і не в злість воно: на радість!
   й не чекать для цього в старість!
   не з-під лоба чи терпіння!
   не лежаче ми каміння!
   вишкрібай весь решт любові!
   йти б на Зустріч ув Обнові!
   БУДЬМО Ж: й мудрі не на рОки!
   на не втримні й власні кроки!

   ~ ~ ~
А 16-го року Ліда Скрипка мовила до цих слів: краще про мову і весну; то й УСІХ НАС ІЗ МОВОЮ ТА ВЕСНОЮ!!!