Бiлi гори...

Ольга Липа
Білі гори, свіжі зорі,
Степ незайманий бриніть...
На цнотливому просторі,
Місто дрівнєє стоїть...

Соняшник духмяним полем
Ранком розквіт пив з росою...
Дід світанком ясночолим
Жито жав по над горою...

Степе, батько степ одягнись в туман,
Бачиш, як зрадів Харківський Лиман...

А у нашому садочку
Вишні, яблуні цвітуть...
І калиновую нічку
Зорі стрічкою плетуть...

Місяць гарний бурштиновий
Тихо плив в Чумацький Шлях,
І запашний дух липневий
Танув на моїх устах.

Степе, батько степ одягнись в туман,
Бачиш, як зрадів Харківський Лиман...

Вечір за горою тане,
Златом стелиться захід...
Швидко ніченька настане,
Зникне його рижий слід...

Дихали росою з медом
Горді яблуні мої...
І співали з зорепадом
В гаю славні солов`ї...

Степе, батько степ одягнись в туман,
Бачиш, як зрадів Харківський Лиман...

А земля пишалась хлібом...
І ромашковим вином,
Соковитим, добрим житом,
Молодецьким міцним сном.

Де з гітарою блукає
Юний Вася Городець...
Синяву небес шукає
В ночі Сіверський Донець...

Степе, батько степ одягнись в туман,
Бачиш, як зрадів Харківський Лиман...

Наречені були чисті,
Як троянди ясний квіт...
Пісні славні, променисті
У перлині дивних літ...

Милувались білі гори
Вродою своїх степів
В Бєлгородськім синім морі...
Сяйвом золотих полів...

Степе, батько степ одягнись в туман,
Бачиш, як зрадів Харківський Лиман...