Мова калИнова

Александр Соседка
Мова калИнова ,спів солов’їний
Нагородив нею Бог наш народ.
Тільки варнякає той,хто лінивий
Та дурнуватий кацап –ідіот.

Ніжна,солодка ,п’янка наша мова,
А вже пісні,…як дзвенить джерело.
Скрізь пестить слух і в степах, і в дібровах,
Бісить лише ворожнече кубло.

Стелиться разом з туманом ланами,
Коли жінки пісні голосять.
Як що і зникне,то разом із нами,
Бо то душа ,її не віднять.

Боже мій правий ,який я щасливий,
Що народився у дивнім краю,
Бо наш народ працьовитий, вродливий,
Як же люблю я мову свою!

Годі вам люди шукати скарби,
На чужині по нишпірках лазить.
Ось де багатство, в своїй стороні,
Це не розгледить  лише тільки блазень.
Сосєдка О.Д.              25.03.2018 р.