Играй, музыкант - english

Евгений Ратков
MAESTRO, PLAY

Интерпретация песни
Маши Распутиной

https://www.youtube.com/watch?v=cPHrhYebLA0


We  contrive to live  today
As well as we lived yesterday,
We often can’t good play  this game,
‘Cause don’t see another way.

That man is lazy. That one isn’t in love.
That one doesn’t think what is above.
But I know just  that soon
Here will be a needed tune.

Maestro, play, - I will believe you
That the future won’t be wrong,
Maestro, play, - I  will hear you,-
My house is just  for your song.

No, it’s not public caprice,
That he doesn’t hear the cries of "bis",
His scene is a backyard
Without breathers and scenes.

Changing songs and town’ lights,
Saying to new place goodbye -
He is off money may be now,
But he is happy anyhow.

Maestro, play, - I will believe you
That the future won’t be wrong,
Maestro, play, - I  will hear you,-
My house is just  for your song.

====================================================
ИГРАЙ, МУЗЫКАНТ

Слова и музыка И. Матеты



                Dm 
Год за годом, день за днем,
                F
Как обычно мы живем,
        Gm        Dm      A7       Dm
И в привычной суете по течению плывем.

Кто устал, а кто ленив,
Кто единым хлебом жив,
Но раздастся под окном незатейливый мотив.

      A7       B            F
   Играй, музыкант, я буду верить
              Gm      C7          F
   В то, что лучшие дни к нам придут...
      A7        B            F
   Играй, музыкант, настежь двери,
            Gm       A7       Dm
   Где в печали и в радости ждут.


И не публики каприз,
Что не слышно криков "бис"
Его сцена - тесный двор без суфлеров и кулис.

Песни, судьбы, города
Музыкант в пути всегда.
Часто пуст его карман, только это не беда.

   Играй, музыкант, я буду верить
   В то, что лучшие дни к нам придут...
   Играй, музыкант, настежь двери,
   Где в печали и в радости ждут.