Полудял е светът

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Полудял е, полудял е  света!
Полудял е от алчност, омраза и злоба!
Властват   безбожие, грях,  суета.
Светът се превръща във адска утроба.

На Злото семето в нея расте,
растат, разпростират се тъмните сили,
сам Дяволът  огнени мрежи плете…
А го гледаме,  мрачни, унили.

А ние,  онемели от ужас мълчим
и чакаме чудо със нас да се случи.
Безмълвно към Бога молитви мълвим,
на ум и на разум дано ни научи.

Полудял е света без морална опора…
Без срам и без съвест, без чувство на чест,
„дърпат конците“  безскрупулни хора
превръщат ни те  в  Арлекин злочест.

Дървени кукли  - без  памет, без воля,
играем  ний в тази зловеща игра,
преглъщаме плахо  страх и  неволя
и този  Сизифовски живот – канара.

Полудял е, полудял е  света!
Полудял е от алчност, омраза и злоба!
Властват   безбожие, грях,  суета.
Светът се превръща във адска утроба.


Илюстрация:Дарил Кейгъл