***

Лидия Ковтун
Палахкотіти вогник буде серед степів, серед вітрів,
І хай говорять заздрісники-люди, що цвіт давно мій облетів,
А я не здамся, проросту в пустелі,
Здивую бідуінів у пісках,
Бо Маківка я, й в Українських селах
Красуюся в дівчаток на вінках.