З дорослого.. Над прiрвою в життi

Зозуля Юрий Павлович
З дорослого до власного! — Читав колись і я "Над прірвою у жИті"*, аж потім бачу: ні, — то прірва у життІ?
Забачивши, пішов, куди ходити не веліли: щось, може, і знайду; піднІму, та зцілЮ?
Таке воно було, доки ще не наростив поріг по довший ріг: ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня

   десь має буть народ!..  — старе те джерело під мулом...
...десь має й доступ буть до нього:
   глібкого, древлього, та ріднього такого;
   ще має буть у нім жива хоча б вода!..

   це вище, нами вже, — лиш невирАзний, виссаний відбиток:
   німим відлунням первороду в... електоральність голосів!
   і хто ж тут заспіває, а затанцює, первоспівів;
   чи причарує мавок із ручаЇв, лісів??

   десь     має бути    те, чого ми     не застали!
...воно і має буть, і є, — те справжнє та палкЕ:
   котрого  серце,   руки,    звуки,      відчуття, —
   якось підтримали б накривджене, спустошене життя!..

   на Бога й них надію рівну маю, —
   а з ким ще раю доторкаю?
   щораз, коли луною** звідти повертаю,            
   то у дорозі тій співаю, немов найпершая душа...

   своє се відчуття!
...мов казочку
   з минулого буття, —
   бо шлях його нас проминув, і — сам пішов до набуття!!!

*)    твір Дж. Д. Селінджера, а світлина з тамтої екранізації.
**)  луна = відлуння, відгук, "эхо"

Над попереднім згарищем 2 видимі (від не відлучених) відгуки: а дяка та щасти їм усім!

Рецензия на «Над прiрвою в життi.. З домайданного» (Юрий Зозуля)
Реально так.
Руся Русич Лукоморский   03.11.2015 15:34   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Рецензия на «Над прiрвою в життi.. З домайданного» (Юрий Зозуля)
Десь має бути те, чого душа так марить,
Десь має бути те, чого роки всі жду.
Частіше у житті над головою хмарить,
Та завжди я радію прийдешньому дощу!
Нехай зал'є, щоб взмокла, та я не схиблю шляху
Того, що вже знайшла, і вже роками йду.
Не відцураюсь, вірю, святого Отця даху,
З Ним завжди я знайду, як вистоять біду.

Всього найкращого!
Людмила Дзвонок   30.05.2011 12:18   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания