Солнце единства

Алина Шейкаш
Сонце єдності

Чи горить воно? Чи палає любов'ю?
Людство давно у полоні шаблонів.
Перш ніж робити, - питай, протиріч, борись!
Очі за правду палають, світи, котись!
Західе мій, напої чистою водою!
Сходе, ти пий, буду тоді живою.
Каплі, останні, на землю впали, дивись!
Північ до півдня, до матері син, горнись!
Люде, ой, люде-моє, де ж наше сонце?
Сонце пекуче, палаюче, незнайомце,
Сонце тепленьке, гріюче, охоронце,
Ой, люде-моє, чому ж ти такеє сонне?
Чи горить воно? Те, що у тебе в грудях?
Чи палаэ любов`ю відверто чи то на людях?
Не люби, люде, розумом, що з думками
Тобі каже, де краще хліб та сало
Ти любити-но серцем і відчувай ти, -
Не зрікайся ніколи своєї мати.