кыз сыны

Дуйсенбы Кадырбеков 2
Арумын халкыма мен еркелеген.
Кутемін кошеметті корерменнен.
Аруы Боралдайдын келіп тур гой,
Алдынан асыл арман жетелеген.

Арумын колан шашты, сунгак бойлы.
Жанарым байкасандар сырга толы.
Еліннін аспанында жаркыра деп,
Жулдыз деп есімімді акем койды.

Ару кыз келіп турган алдарына.
Иіліп салем беред оз халкына.
Жіберіп мені отырган осы сынга,
Боралдай кенті акімшілігі атынан да.

Ел басы болашакка багдар берген.
Латынша аліпбиіміз кошсін деген.
Уш тілді менгерсе егер урпагымыз,
Еліміз 30-дыкка кірер деген.

Осы уміт мені алга жетелеген.
Еліме мумкін пайдам тиер деген.
Мадениет саласына маман болып,
Мемлекеттік кызметкер боп журмін гой мен.

Орта жуз Керей руы Жулдызбын мен.
Екі саби устаган етегімнен.
Еліме тарбиелі урпак беріп,
Осірсем осы халкымнын комегімен.