Мини мене

Оксана Днистран
Мини мене, безликосте свята,
Де випадковості немає навіть сліду.
Вихрасто-атомна, світами Демокріта
Мандрую евтюмією* буття.

Свободу рабство золотих кліток
Надмірністю наїдків не замінить.
Лиш мислі світлі, дії доброчинні
Мені немов - амброзії ковток.

* Евтюмія -  безтурботний щасливий стан, коли людина
не піддається дії пристрастей і страху.