Червоний мак у полi квiтне...

Игорь Журавлев 29
   Розмай накрив зелені доли,
   День співом радісним бринить,
   І понад край пшеничним полем
   Мак лине в сонячну блакить...

   Вогнем червоний мак палає
   У височінь, за небокрай
   Та оберегом захищає
   Він нашу землю, рідний край.

   Багряно квітне оксамитом
   Яскраве море й квітка ця,
   Немовби дзін, несамомито
   Лунає людям у серця.

   Мов кров людська палають квіти,
   Несуть любов і майбуття,
   Щоб мали долю наші діти,
   Надію, щастя та життя!