Там, на тому луз

Николай Стах
Музика, виконання і відеоролик: Maestro - Там, на тому лузі
https://www.youtube.com/watch?v=HVSby3u_oTM

Музика і виконання: Юрій Востров  - В’ється, ніби стрічка


В’ється, ніби стрічка,
Мальовнича річка,
Що сховалась зовсім
Між високих трав.
Там, на тому лузі,
Я казав подрузі,
Що її я вперше
Ніжно покохав.

Люба на підводі
Підвозила воду,
Тамувала спрагу
Гурту косарів.
Я казав народу :
–Покохав за вроду, –
І пишався завжди,
Що її зустрів.

Буду дуже ждати,
Щоб сватів заслати
Та чудово жити,
Мріялось як нам.
Ой, дівчино мила,
Будеш ти щаслива –
Я тебе ніколи
Серцем не віддам.

Я косив покоси,
Бачив тільки коси
Й рідні ясні очі,
Що не підведуть.
Часу так чимало
С тих пір протікало,
А жіночі очі
Вірністю цвітуть.

В’ється, ніби стрічка,
Мальовнича річка,
Що сховалась зовсім
Між високих трав.
Там, на тому лузі,
Я казав подрузі,
Що її навіки
Серцем покохав.