Суквецце са слоу

Валентина Дробышевская
Чыясьці душа не знаходзіць спакою.
Садзіцца апоўначы мне на плячо
І шэпча аб нечым. Нябачнай рукою
Кранае, хвалюецца...  Хто гэта? Што?

І я прачынаюся. Кава начная,
Спакуса бяссонніцы, як рытуал,
Мяне прабуджае. Душа адлятае...
Надзённыя клопаты, тысячы спраў,

Як стрэлы, маю галаву атакуюць.
А сэрца?! Дапітая кава. Яшчэ?
... Нябачныя зоркі жывых нас ратуюць,
Таму і дагэтуль зямное цячэ.

Душа, ты ў нябёсах сваіх не хвалюйся!
Я дужая, моцная, толькі ... пішу...
Адрынуты клопаты - шчыра малюся.
Пра вечнае Вечнага Бога прашу.

Мой мілы ахоўнік, імя тваё - Святасць,
Імя тваё - Мудрасць, а шлях твой - любоў!
Удзячна табе за ўзнёслую радасць!
... Прымае папера суквецці са слоў.