Wiosenny snieg

Просто Дорота
Петр Пенчев

Пролетен сняг

Млякото небесно изкипяло
и каймакът му безшумно ни залял.
Станахме,а всичко побеляло.
Сняг,като брилянти заблестял.

Винаги се стели много тихо,-
все под котешките стъпки на нощта,
за да се събудим със усмивка
и запазим топлинката от свещта.

http://stihi.ru/2011/09/27/8266



WIOSENNY SNIEG

Mleko z garnka nieba wykipialo
I bezglosnie na nas kozuch jego sciekl.
Wstalismy, a tutaj- wszedzie bialo.
Skrzy sie brylantami swiezy snieg.

Sypie sie on cicho nieslychanie-
Jak na kocich lapach stapa nocy cien-,
Bysmy sie zbudzili rozesmiani
I jak swieczki niesli cieplo w nowy dzien.