Аргумент гумореска

Валерий Сентюрин
Принеси  ось  таку  довідку,
Приніс – це  не  те,
Воно   бачиш  про  що  свідчить
А  треба про  те,
Приніс  про  те –оце  добре.
Це  зрушить  діла.
Тільки  до  цієї  довідки
Потрібна  ось  ця

А  де   таку  можно  взяти,
То  міркуй  вже  сам,
Яж  не  можу  за  всіх  думать,
Я  ж  не  Могелан,
Ость  такий  Петру-сусіду
Держслужбовець  стався,
Як,  дивуюсь,  бідоласі 
Терпець  не  вірвався

А  ось  на  днях  бачу
Петро  геть  змінився,
Посміхається,  мов  знову
На  світ народився
Питаю, що  Петре,мабуть,
Свято  в  твоїй  хаті,
Скільки  ж,  скажи,  ще  довідок
Прийшлося  збирати7

Чи  на  чинушу  того  може
Боже  щось  зійшло7
Ні,  дозвіл  на  зброю  відніс
І  діло  пішло